Tag Archives | kelebihan melabur dalam public mutual

Saya Nak Jadi Ejen, Tapi Nama Saya “Freeze”. Macam Mane Ye?

Minggu lepas ada orang telefon. Dia tanya apa syarat-syarat nak jadi ejen. Saya pun bagitau lah syarat-syaratnya. Lepas tu dia cakap, sebenarnya sekarang nama dia dalam kategori FREEZE. Bukan blacklist tapi freeze. Kalau blacklist, memang tak boleh jadi ejen. Saya pun tak pasti apa maksud freeze tu. Mungkin nama dan akaun dia di bekukan kot. […]

Mana Perginya Duit Saya…..

Beberapa hari lepas saya pergi jumpa prospek. Prospek ni, dah pernah berurusan dengan ejen unit trust lain. Dah isi borang dan bagi duit sekali. Tapi tak pernah dapat surat dari Public Mutual. Kemudian dia terjumpa blog ni dan hubungi saya. Dia tanya saya, sebenarnya macam mana proses untuk melabur. Saya pun terangkan langkah demi langkah […]

Pentingnya Memulakan Pelaburan Dengan Lebih Awal

Pernah tak dengar tentang compound interest?. Mesti pernah kan. Dalam bahasa Malaysia disebut dengan pulangan berganda. Irfan Khairi mengatakan  compound interest adalah salah satu senjata jutawan. Albert Einstein pula mengatakan compound interest adalah salah satu keajaiban dunia. Pelaburan di dalam unit amanah membolehkan kita mendapat pulangan berganda. Semakin cepat kita memulakan pelaburan semakin banyak  keuntungan […]

Apa Jaminan Yang Saya Dapat, Jika Saya Melabur?

Ini adalah salah satu soalan “feberet” yang selalu di tanya oleh prospek. Sebelum saya jawab soalan ni, biasanya saya akan tanya balik. Jika Encik beli rumah yang  belum siap ataupun dalam proses pembinaan, apakah jaminan yang pemaju akan berikan pada Encik?. Berdasarkan pengalaman saya membeli rumah, pemaju memang tak pernah berikan jaminan apa-apa pada saya. […]

Antara Doktor Dan Unit Trust Consultant

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya mendengar kisah ini ketika menghadiri agency monthly meeting di pejabat public mutual johor bahru yang telah disampaikan oleh seorang GAM iaitu, Mr. Steven Hong. Kisah pertama Seorang lelaki yang menderita sakit jantung pergi berjumpa doktor. Doktor memberitahu keluarganya bahawa lelaki tersebut perlu menjalani pembedahan. Dan doktor akan berusaha sebaik mungkin, […]

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.